Міфи про страхування автомобілів, в які Вам слід перестати вірити

Міфи про страхування автомобілів, в які Вам слід перестати вірити

Необхідність платити за страховку для авто може дратувати, але коли приходить час її використовувати, важливо мати хороше страхування автомобіля. Хоча розмір страхового платежу може відрізнятися в залежності від розрахунку деяких факторів, є кілька менш відомих нюансів, як насправді працює весь процес. Коли Інтернет у нас під рукою, саме час перестати вірити в ці старі страхові міфи.

Фейкові новини автострахування

За даними Інституту страхової інформації, в світі все ще є кілька міфів про страхування автомобілів, хоча багато хто з них вже застаріли. Наприклад, деякі люди досі вважають, що більш яскраві кольори автомобілів, такі як червоний, коштують дорожче, щоб їх страхувати. Можливо, цей слух заснований на ідеї, що червоні автомобілі з більшою ймовірністю будуть зупинені поліцією або потраплять в автомобільну аварію, що не обов’язково відповідає дійсності. Отже, для початку -страховка для автомобілів червоного кольору не коштує дорожче.

Колір абсолютно не впливає на розмір вартості вашої страховки

Мало того, що міф про більш дороге страхування для червоних автомобілів є помилковим, але і самі кольори автомобілів також не є чинником, що впливає на страхування автомобілів в цілому. У вас можуть бути особисті переваги щодо кольору. Але недавні дослідження також показали, що червоні автомобілі навряд чи можуть бути викрадені частіше саме через колір.

Страхові тарифи стають вище, чим старше ви стаєте

Водії знають, що автострахування може коштувати чималих грошей, але тарифи на страхування, схоже, вирівняються до середини 2020-х років. Однак вони не починають збільшуватися, коли ви стаєте старшими. Фактично, чим старше ви стаєте, тим вище ймовірність того, що ви отримаєте спеціальні знижки і пропозиції зі страхування автомобіля. Після виходу на пенсію страхові тарифи також можуть впасти, тому що очікується, що ви будете менше керувати машиною. Хоча це поки трапляється не завжди і не з кожним водієм.

Страхування покриває викрадення автомобіля, пожежу або повінь

Мало хто, оформляючи страховий поліс для авто, діє виходячи з припущення, що страховка покриє збитки при будь-якій кількості несприятливих обставин, включаючи крадіжку транспортного засобу, пожежу або повінь. Маючи більш старий автомобіль, зазвичай купують страховий поліс по найменшій можливій ціні. Поки не зіткнуться з такими обставинами, як випадкове падіння старого дерева під час сильного вітру або льоду з даху. У цих умовах ваша страховка покриє витрати, але тільки в тому випадку, якщо ви виберете страховку з покриттям від падіння випадкових предметів, що потрібно не у всіх регіонах, але для міста Одеса та Одеської області точно є актуальним.

Що впливає на страхові тарифи?

Хоча всі автовласники мають той чи інший поліс автострахування, фактично подробиці того, як працює страхування, не завжди зрозумілі. Поряд з усіма заплутаними фразами існує також, наприклад, неясність чому одні поліси коштують дорожче інших. Справа в тому, що існує спеціальна формула, за якою розраховуються страхові платежі по автострахуванню, але ці цифри можуть не відповідати вашим очікуванням.

Вартість вашого поліса, швидше за все, ніколи не буде відповідати вартості поліса будь-якого з ваших знайомих. При розрахунку страхові компанії беруть до уваги безліч чинників, але вам слід пам’ятати про деякі основні з них. Є ті, що ви не можете контролювати – наприклад, вік, стать або історія водіння.

Тип, марка, модель і рік випуску автомобіля також грають роль в тому, скільки буде коштувати ваш страховий поліс. Наприклад, страховка на спортивний автомобіль зазвичай коштує дорожче, ніж на звичайний легковий. Такі фактори, як розмір франшизи і розмір страхового покриття також безпосередньо вплинуть на вартість страховки.

Підіб’ємо підсумок: Є ряд факторів, які слід враховувати при розрахунку цін на страховку авто. І коли справа доходить до покупки автомобіля, важливо пам’ятати про це. Хоча такі показники, як вік, марка, модель, пробіг і тип автомобіля, можуть значно вплинути на ціну страховки, червоний колір машини не входить в ваш список речей, про які вам варто турбуватися.

Корисні посилання

Підписатися на новини

Підпишіться на наші останні новини та статті. Ми не надсилатимемо вам спаму.

Copyright © 2024. Всі права захищені.